Saltar en paracaigudes, viatjar a un país llunyà, esmorzar al llit… No, no parlem d’una d’aquelles capses regal que utilitzes per resoldre els aniversaris dels teus familiars. Parlem de la importància de les experiències. Igual que els enviaments creatius, el marketing experiencial és una altra eina clau quan es tracta de generar un impacte positiu en un dels nostres stakeholders principals com, per exemple, els mitjans de comunicació.

Què és el marketing experiencial?

El marketing experiencial consisteix a crear experiències que permetin a, en aquest cas, la premsa connectar de forma genuïna amb el nostre producte o servei i generar un record que apel·li a la part més emocional de cadascú.

Aquest tipus de marketing és especialment interessant perquè permet conèixer de ple el producte i generar vincles emocionals amb la marca que perdurin en el temps, forjant o cultivant la relació amb el o la periodista.

Què ha de contemplar una bona estratègia de marketing experiencial?

A l’hora de crear la nostra estratègia de marketing experiencial, el més important és aconseguir generar connexió amb el nostre públic objectiu, per la qual cosa hem de tenir en compte aspectes com ara:

  • Les sensacions: És fonamental seleccionar aquelles sensacions que volem evocar, les que van d’acord amb el nostre producte i valors de marca. La nostra missió és estimular els sentits del nostre públic per enlluernar-los des del minut 1 —com aquella colònia que cada cop que la sents pel carrer et recorda una persona en concret—.
  • Les emocions: Els feels, darling, els feels. Si fem diana provocant sensacions, aquestes ens portaran també a crear emocions i així calar als cors dels nostres receptors, generant sentiments positius.
  • Les vivències comunes: La identificació és una cosa molt important també quan es parla de marketing experiencial. Per això és recomanable apel·lar a records o vivències que formen part de l’imaginari col·lectiu, les coses que tots hem viscut i amb què ens identifiquem de seguida, encara que cadascú les hagi viscut a la seva manera. I és que a tots ens ve al cap AQUELLA experiència quan, per exemple, escoltem [inserir cançó mega icònica].

Casos d’èxit de marketing experiencial

A Oh la là! som molt fans del que és diferent, per això ens encanta crear campanyes de marketing experiencial que ens permetin connectar amb el nostre públic objectiu a un altre nivell. Per exemple, una de les nostres preferides és la campanya “Brinda con nosotros”, desenvolupada per a la companyia líder del sector de gambling MGA Games.

Des de l’agència vam desenvolupar tota una experiència adreçada a la premsa i clients de la casa perquè aquests poguessin celebrar amb la companyia el seu 20è aniversari. Com? Doncs bufant les espelmes! Com si no? Us imagineu que algú entra al vostre despatx amb un enorme pastís coronat d’espelmes i bengales? Doncs això va ser el que van viure els clients i els mitjans del sector. Una experiència difícil d’oblidar, oi?

Un altre exemple que ens encanta de marketing experiencial és la iniciativa que va tenir al seu moment Caldo Aneto. La casa catalana va obsequiar la premsa amb una tassa de brou calent en plena redacció durant un dels dies més freds de l’hivern. Sens dubte, una altra experiència que es queda a la retina i en què s’apel·la als sentits, les emocions i les vivències comunes. Els donem els nostres dieces.

Connexió a un altre nivell

Sense desmerèixer les notes de premsa, és innegable que els enviaments creatius i el màrqueting experiencial són eines veritablement potents a l’hora de connectar amb el nostre públic, ja parlem de la premsa, d’influencers o del consumidor final.

Les sensacions i les emocions que es generen en aquest tipus d’accions ens permeten connectar amb el nostre target d’una manera molt més profunda i eficient. Per això des d’Oh la là! us animem a donar una volta a aquest tema i començar a pensar en accions de màrqueting experiencial que puguin encaixar amb la vostra empresa o producte. Recordeu que si necessiteu que us donem un cop de mà, només ho heu de dir!