Fa uns mesos començàvem l’any parlant-vos d’Intel·ligència Artificial, una cosa a priori súper futurista, però que, després de sis mesos, ja hem interioritzat com a part del nostre dia a dia. Durant aquest temps, hem vist com els titans de la tecnologia anaven desenvolupant les seves pròpies IAs permetent que les empreses i professionals del màrqueting poguessin començar a utilitzar aquesta eina. I d’això venim a parlar, de com integrar la IA en una estratègia de màrqueting.

Què és la Intel·ligència Artificial (IA)

Abans de submergir-nos de ple en la seva aplicació, aturem-nos un moment i recordem què és la intel·ligència artificial. La intel·ligència artificial és, bàsicament, la tecnologia que permet a les màquines aprendre de forma autònoma, el que fa que puguin imitar algunes capacitats humanes com la percepció o el raonament —la veritat és que dit així encara sona una mica a ciència-ficció, però, amics, així és. Està passant

Aplicacions de la intel·ligència artificial en una estratègia de màrqueting

A l’hora d’integrar la IA en la nostra estratègia de màrqueting o comunicació hi ha quatre opcions principals:

  1. Anàlisi predictiva i presa de decisions: En altres paraules, anàlisi de dades. La IA pot estudiar dades històriques en temps real, predir tendències futures, identificar oportunitats de mercat i fins i tot suggerir estratègies. Capacitats molt interessants per, per exemple, poder anticipar-nos al comportament de compra dels nostres clients.
  2. Personalització de contingut: El clàssic “això també et pot agradar” o el “fet per -insereix aquí un nom aleatori-. Us sonen? La IA és una de les vies estrella per a la personalització de continguts ja que, en utilitzar tècniques de segmentació avançades com l’aprenentatge automàtic i el processament del llenguatge natural, ens permet impactar amb contingut rellevant i personalitzat en el moment adequat, augmentant així la probabilitat de conversió.
  3. Automatització: La IA també és una forma molt interessant de mecanitzar aquelles tasques rutinàries i repetitives que ocupen gran part de la nostra jornada laboral. Des de realitzar traduccions o resumir textos, a generar imatges i copys -Una ganga ho mirem des d’on ho mirem-.
  4. Optimització de l’experiència del client: Com hem vist, la intel·ligència artificial pot millorar l’experiència del client de moltes maneres. En analitzar dades en temps real, la IA pot identificar de seguida els punts del recorregut del client on es produeixen problemes d’algun tipus, el que ens permetrà intervenir i oferir solucions personalitzades a una velocitat de vertigen.

Com veieu, hi ha múltiples formes d’integrar aquesta tecnologia en el món del màrqueting. Aquesta potent eina ens ajudarà a comprendre millor els nostres clients, personalitzar les interaccions i millorar les estratègies, millorant els nostres resultats i aportant-nos avantatges competitius. Això sí, recordem fer les coses amb seny. Val més trigar una mica més a integrar-la i fer-ho bé que no pas caminar a les palpentes perquè ens pensem que som a Silicon Valley.

El futur de les IAs: professionalització institucional

A més, La intel·ligència artificial ens ha deixat molt clar que ha vingut per quedar-se. I ho podem confirmar amb l’anunci de la que serà la seu física de l’Agència Espanyola de Supervisió d’Intel·ligència Artificial (AESIA).

Fa uns mesos, el Govern anunciava que l’organisme encarregat d’analitzar els límits de la IA s’ubicarà a A Corunya sent també el primer organisme destinat al control de la Intel·ligència Artificial a la Unió Europea. Així que, nosaltres living amb poder viure aquesta revolució en primera línia des de la nostra sucursal gallega.

Stay tuned!