Abans que et posis a suar pensant en correus no desitjats plens d’ofertes que probablement ni tan sols t’interessen, deixa que et comptem una cosa emocionant: l’email marketing està canviant. Sí, sí, ho sabem, pot sonar tan emocionant com llegir el manual d’instruccions de la teva liquadora, però, de veritat, que aquest viatge cap al futur de l’email marketing promet ser molt més interessant que això.

Què és l’email marketing?

Com vaticinàvem en el nostre blog de tendències 2024, l’email marketing està creixent exponencialment. Però abans d’embarcar-nos en la nostra travessia cap al futur anem amb una miqueta de context: què és l’email marketing.

Imagina un colom missatger modern, però en lloc de plomes i picoteigs, utilitza HTML i links. Això és bàsicament l’email marketing: enviar missatges electrònics a un munt de persones al mateix temps, però sense haver de bregar amb el desastre de les plomes per tota la casa.

El renaixement de l’email marketing: més que spam

Recordes aquests dies en què la teva safata d’entrada era com un abocador d’ofertes sospitoses i missatges estranys de dubtosa procedència? Bé, sembla que aquests temps foscos estan arribant a la seva fi. L’email marketing està experimentant un renaixement, i aquesta vegada no es tracta només d’inundar la teva safata d’entrada amb ofertes que no vas sol·licitar. Ara, en lloc d’enterrar-te a spam, els correus electrònics estan dissenyats per a ser més útils i menys invasius.

Tipus d’email marketing: supervivència a la selva de la safata d’entrada

Abans de seguir, repassarem quins són els tipus d’email marketing que habiten en l’entrada principal del teu correu electrònic.

  • El depredador de descomptes: aquest correu aguaita en la teva safata d’entrada, esperant el moment adequat per a atacar amb descomptes i promocions irresistibles. Però cura! Pot desembocar en compres impulsives i una cartera buida. És com si fos el lleó de la sabana, però en lloc de rugir, envia emojis de focs artificials.
  • L’explorador d’interessos: aquest tipus de correu electrònic s’aventura en el desconegut dels teus interessos i preferències, enviant-te contingut personalitzat que et fa preguntar: “Com sabien que necessitava això?”. El Sherlock Holmes en la teva safata d’entrada, però en lloc de resoldre crims, t’ajuda a trobar la millor oferta en sabatilles esportives.
  • L’arqueòleg del carret abandonat: si alguna vegada has agregat alguna cosa al teu carret de compres en línia i després t’has oblidat d’això, aquest correu és aquí per a recordar-te el que vas deixar enrere. Una estratègia enginyosa per a rescatar aquests articles perduts en la jungla del comerç electrònic! Com aquest amic que et segueix per la botiga i et recorda que tornis per la xocolata que vas abandonar en el passadís de les llaminadures perquè et mereixes un capritxet.

Personalització i automatització

El futur de l’email marketing és l’art de fer que els teus correus electrònics siguin més addictius que un programa de televisió de 10 temporades. Vas rebre un correu electrònic tan personalitzat que vas pensar ser víctima d’una càmera oculta? Això no és espionatge, és només l’email marketing en el seu millor moment. Ara, en lloc de bombardejar-te amb ofertes que ni et van ni et venen, les marques estan aprenent els teus gustos i enviant-te coses que realment vols comprar. Per fi!

I què ens dius sobre enviar correus electrònics manualment? Si us plau, això és tan retro com un disc de vinil. Amb l’automatització de l’email marketing, pots programar els teus correus perquè s’enviïn en els moments perfectes, com quan els teus subscriptors estan més disposats a gastar diners. Fent que els teus correus treballin més dur que un dilluns al matí. Així pots passar menys temps escrivint i més temps veient vídeos de gats en Internet.

El futur és mobile i el present també

Que passem més temps mirant el nostre telèfon, que la nostra pròpia ombra, no és cap secret. Les marques ho saben i ho utilitzen, per això, cada vegada més, s’estan dissenyant correus electrònics que es veuen tan bé en el teu mòbil que et faran oblidar que alguna vegada vas utilitzar un ordinador. Perquè, qui necessita un ordinador quan tens un mòbil? Si és com tenir un assistent personal que et mostra les millors ofertes mentre esperes en la fila del supermercat.

Com veus, el tema de l’email marketing va per a llarg. Tant que és una de les eines millor valorades i amb major projecció de la qual és indispensable estar al dia.

Però, tranqui, si això de l’actualitat marketera se’t fa una mica bola, des d’Oh la là! Comunicació et continuarem informant d’aquesta i altres novetats a través d’aquest mateix blog o de la nostra càpsula. Que, parlant de tot una mica, pots donar-te d’alta a través del footer de la nostra web.