youtube kids

Quan parlem de Google, un simple rumor pot acabar sent una realitat abans del que s’esperava. YouTube Kids és un exemple ideal.

La versió de YouTube, creada únicament amb contingut dirigit als més petits i dissenyada per a dispositius mòbils, ha estat llançada aquesta mateixa setmana als Estats Units. Avui més que mai, els nens s’han convertit en grans usuaris de la tecnologia i cada vegada aprenen amb més rapidesa el funcionament d’un món que a nosaltres ens pot resultar un risc o una amenaça per a ells.

Eren moltes les peticions dels pares i mares que durant aquests 10 anys de vida del portal han reclamat una major adequació del contingut, protecció i respecte en relació a l’activitat online dels petits. A l’app podran trobar actualitat, entreteniment i contingut educatiu, factors cada vegada més inculcats en l’aprenentatge dels petits a la “era digital”.

El gran atractiu d’aquest llançament és el fet que els vídeos als quals poden accedir els nens han estat seleccionats a través d’un filtre previ i del (gran reclamat) control parental; YouTube Kids dóna l’opció als pares d’exercir un major control sobre el temps que dediquen els seus fills al consum interactiu, a determinar quin contingut veuen i, a més, poder ajustar aquest contingut a l’edat dels petits, tot i el ja existent “safe mode”.

Amb una interfície més senzilla, l’app permet buscar el contingut a través de les quatre categories que YouTube Kids estableix: Sèries, Música, Aprenentatge i Explorar.

Interfaz-de-YouTube-Kids

Els nens podran accedir mitjançant la seva pròpia veu al cercador, ja que no tots els potencials usuaris saben escriure o llegir.

Però el que definitivament proporcionarà seguretat als pares és la funció d’apagar-se sola la pantalla quan s’ha sobrepassat el temps preestablert de connexió del nen, no patiu, pares!

Un cop més, els nens tenen el poder!