La resposta a la pregunta “per què contractar una agència per definir la teva estratègia de comunicació?” és senzilla: perquè si no comuniques (i no comuniques bé) no existeixes. Deixant de banda el tòpic “això ja m’ho fa el meu (insereixi aquí el familiar de torn)”, cada vegada són més les empreses que decideixen, amb bon criteri, externalitzar aquest servei contractant una agència perquè desenvolupi la seva estratègia de comunicació.

Tot i això, encara hi ha companyies que continuen procrastinant i mostrant-se reticents a invertir una part del seu pressupost en comunicació. La qual cosa sembla de bojos, ja que, avui i sempre, comunicació és sinònim de visibilitat i estarem d’acord que tota marca necessita ser visible, oi?

Primer fes-ho, després explica-ho

Per deixar les coses clares, una agència de comunicació no és res més que una empresa que es dedica a prestar serveis relacionats amb la comunicació i les relacions públiques. És a dir, ens dediquem a explicar què fan altres empreses per posicionar la seva marca i que aquestes puguin arribar als seus clients de la forma més ràpida i eficient possible. Així, entre les nostres funcions —a.k.a. serveis— trobem coses com ara: estratègies de màrqueting i branding, estratègies de comunicació i PR, estratègies digitals i de creació de continguts, etc.

Motius pels quals contractar una agència de comunicació

  • Expertise: l’experiència és un grau i el sector de la comunicació no n’és l’excepció. Una agència de comunicació brindarà a la teva empresa coneixements i taules sobre aquest sector que donaran força i presència a l’estratègia i t’ajudaran a assolir els teus objectius.
  • Contactes: coneixes aquella frase que diu que cal tenir amics fins i tot a l’infern? Doncs el primer que la va dir treballava en comunicació. Els contactes són fonamentals per donar a conèixer el teu negoci als mitjans i, en conseqüència, als teus potencials clients.
  • Perspectiva: conèixer el nostre sector és una cosa molt valuosa, però també comporta una sèrie de desavantatges i vicis que es van acumulant amb el temps. La rutina en què ens submergim com a professionals de vegades pot ennuvolar el nostre bon criteri i no deixar-nos veure problemes existents al nostre negoci. El punt de vista extern que aporta una agència de comunicació et permetrà detectar aquestes qüestions i resoldre-les.
  • Rumb fix: com va dir el famós estrateg Sun Tzu, “qui no té metes, és poc probable que les assoleixi”. Si alguna cosa tenim clara les agències de comunicació és que tota acció ha de tenir un objectiu i respondre a una estratègia. Comptant amb una agència de comunicació t’asseguraràs que el teu pla de comunicació sigui coherent i que porti la teva companyia a un lloc concret.
  • Creativitat i innovació: com a professionals del sector, des de les agències treballem diàriament per mantenir-nos a l’avantguarda de la comunicació i poder seleccionar els mitjans i eines que catapultaran el teu negoci al cim.
  • Zero preocupacions: oblida’t de la figura de l’home orquestra. Delegar és el primer pas per fer que la teva companyia creixi. Confia en els professionals. Això et permetrà centrar-te en la teva pròpia especialitat mentre la comunicació de la teva empresa avança endavant amb coherència.

Com veus, una agència com Oh la là! Comunicació pot oferir moltes coses al teu negoci, però el més important de tot és que et podem oferir estratègia. Perquè si et llançaràs a comunicar, val més fer-ho amb seny.