El bronzejat que es dissipa a cada minut, les conseqüències de les canyes i els gelats que comencen a aflorar, la depressió postvacacional… Agost arriba al final inevitablement i el bloc d’Oh la là! torna per tractar un tema la mar d’interessant de cara a la tornada a l’escola. Parlem de TikTok For Business.

A la fi del fatídic 2020, obríem el meló de TikTok, comentant el seu impressionant boom i com Instagram pretenia fer-li front amb la seva nova eina Instagram Reels. Ara, després de mesos d’aferrissada lluita, ha quedat completament palès que les dues apps -eina en el cas de Reels- han arribat per quedar-se.

Però abans de deixar de banda el tema i centrar-nos en el que ens toca, aprofitarem per fer una mica d’spam i deixar-vos un minitutorial sobre les últimes actualitzacions d’Instagram Reels que us assegurem que val la pena.

Tornant a TikTok, aquesta s’ha convertit en la xarxa social de l’entreteniment per antonomàsia. Una plataforma oberta en què els continguts no viatgen a través de grups tancats o mitjançant els seguidors i seguits dels usuaris, sinó que ho fan globalment, a escala mundial. Amb la qual cosa, qualsevol contingut pot arribar a convertir-se en viral i qualsevol compte, personal o professional, pot fer-se mundialment conegut de la nit al dia.

L’accessibilitat com a concepte vertebrador

Amb l’accessibilitat com a concepte vertebrador, la plataforma premia la capacitat dels seus usuaris per explicar històries -Hello storytellers! – i generar tendències a través de continguts creatius en format vídeo vertical, el que ha fet de TikTok un canal molt atractiu a explotar per les marques.

Davant d’una creixent allau d’empreses interessades a implementar l’app dins de la seva estratègia, TikTok llança TikTok For Business, una nova marca de la mateixa casa que uneix totes les solucions de màrqueting necessàries perquè les companyies puguin participar activament d’aquesta xarxa social i crear contingut de qualitat que triomfi entre la comunitat.

Avantatges de TikTok For Business

A més de les comentades fins ara, TikTok té també molts altres punts positius. Vegem-ho!

    • Contacte amb les noves generacions: TikTok és la plataforma per excel·lència de la Generació Z, el que la converteix en una excel·lent via per connectar amb els futurs consumidors.
    • Major participació: un bon exemple són els hashtag challenges -des de la Macarena que no hi havia tanta gent ballant pel món-.
    • Creixement meteòric: la visibilitat augmenta gràcies a l’algoritme basat en els interessos de visualització i hàbits dels usuaris.
    • Biblioteca de música comercial sense drets d’autor: un recull de més de 150.000 cançons i efectes alliberats per al seu ús comercial dins de la plataforma -sí, hi ha més coses a més dels diàlegs de LQSA-.

 

TikTok Ads

Com era d’esperar, TikTok For Business incorpora també un servei d’Ads molt sucós. I per començar a implementar-lo, només cal seguir aquests senzills passos:

    1. Definir objectius. Un clàssic. No es pot iniciar el camí sense saber on es vol arribar. Aquest és el moment de parar i valorar si l’aplicació és apta per al nostre negoci, tenint en compte que el gruix d’usuaris de TikTok se situa entre els 16 i els 30 anys.
    2. Crear un compte. La fulla de ruta és la següent:
      • Entrar a Tik Tok For Business
      • Fer clic a “Començar” o “Crear un anunci”
      • Emplenar el formulari sol·licitat
      • Entrar al TikTok Ads Manager
    3. Decidir l’objectiu de la campanya. Visualitzacions de vídeos, abast, trànsit, conversions… The sky is the limit!
    4. Fixar el pressupost. Que pot ser diari o total per campanya.
    5. Segmentació, ubicacions i paraules clau. Les plataformes en què es mostrarà l’anunci, les keywords utilitzades per mostrar els anuncis a l’audiència i el públic objectiu dels anuncis -en altres paraules, l’ABC de la publicitat en línia-.
    6. Triar el format de lanunci. TikTok ofereix diferents alternatives, totes interessants i útils si se’ls sap treure partit. Ara ho veurem.
    7. Optimitzar els anuncis.

 

Formats d’anuncis

    • TopView: aquesta opció ofereix un format de vídeo de 60 segons a pantalla completa amb reproducció automàtica i so, la qual se situarà en la millor de les ubicacions de la plataforma per atraure tota l’atenció de l’usuari.
    • Brand Takeover: són els anuncis que apareixen quan s’obre l’aplicació. No donen treva, enganxen immediatament als usuaris i aporten un gran impacte visual a les marques. Quant al seu format, parlem de JPG de 3 segons i vídeos d’entre 3 i 5 segons.
    • Anuncis In-Feed: el format perfecte per mostrar l’storytelling d’una marca. Es mostra a la secció “Per a tu” i brinda 60 segons de reproducció automàtica amb so -aquest és el format ideal per a anuncis com el d’Estrella Damm o Campofrío-. A més, els usuaris poden donar-li a “M’agrada”, comentar, compartir, seguir, gravar vídeos amb la mateixa música, etc.
    • Hashtag Challenge: ja hem parlat d’ells. Són els que apel·len a la capacitat i ganes de creació dels usuaris aportant una major notorietat a les marques.
    • Branded Lenses: filtres, stickers, efectes personalitzats… Una fantasia infinita que, d’explotar-se bé, pot catapultar a les marques al cim. Recordem que aquí desapareix la barrera idiomàtica.

 

En resum, el nostre superconsejito del mes és que les marques han de tirar-se a la piscina i donar-li una oportunitat a TikTok. Això sí, aquesta decisió ha d’estar sospesada i secundada per una estratègia, res de fer les coses a la babalà, que després venen els disgustos.

 

P.D.: Una salutació als de les vacances al setembre. Sereu recordats com herois.