Threads d’Instagram no és un nou perfum que li regales a la teva mare pel seu aniversari, sinó la nova xarxa social llençada per l’equip de Meta que ve a donar-li una volta al mapa que segueixen les altres xarxes socials. Estigueu atents!

Què és Threads?

Threads d’Instagram és la nova aplicació de microblogging desenvolupada per l’equip d’Adam Mosseri. Una nova aplicació que permet donar la murga als teus seguidors amb textos de fins a 500 caràcters i acompanyar-los d’imatges o vídeos. És possible que tot això et resulti d’allò més familiar i, és que, Threads és, per entendre’ns, una alternativa a X (Twitter de tota la vida) que ha creat Meta per donar-li als nassos a Elon Musk. 

Després de petar-ho fort als Estats Units a l’estiu, aconseguint més de 10 milions d’usuaris en tan sols set hores, Threads es llença a Espanya el passat desembre emparant la base de dades d’Instagram i amb una proposta molt més treballada.

Com funciona Threads

Threads és una aplicació de text independent d’Instagram que, com comentàvem abans, permet crear posts de fins a 500 caràcters, que poden contenir també fotos i vídeos de fins a cinc minuts. A més a més, Threads inclou l’opció de crear fils de vàries publicacions consecutives per si ens ve de gust posar-nos gongorins i els 500 caràcters se’ns queden curts. 

Per descomptat, el Twitter d’Instagram també ens dona opcions més bàsiques, com respondre a les publicacions dels altres usuaris, compartir-les i citar-les afegint un text de creació pròpia. Però si hi ha alguna cosa que la fa interessant, és que, en fer ús de la base de dades d’Instagram i estar connectada a aquesta xarxa social, Threads dona l’opció de compartir els continguts de text també a Instagram, a manera de captura de pantalla donant un major recorregut als nostres pensaments i queixes que -no ens enganyem- és una cosa que a tots ens agrada molt perquè, com sempre, si vas a fer alguna cosa, fes-ho bé, que es vegi. 

Per descomptat, per començar a utilitzar Threads només hem d’iniciar sessió amb el nostre compte d’Instagram i l’aplicació ens obrirà les portes de la seva interfície en la qual podem llegir els posts de les persones a les quals seguim, però també d’usuaris desconeguts recomanats per l’algoritme de Meta.

Avantatges d’Instagram Threads

Ara que ja us hem explicat com funciona, només ens queda parlar d’alguns dels avantatges que aquesta nova aplicació incorporarà pròximament i que ens parlen de tan bé que l’equip de Meta coneix als seus usuaris: 

  • Edició de posts: Threads ens permet editar els posts ja publicats de forma gratuïta, al contrari que X, que estableix un preu del penediment sent aquesta una funció no només inclosa en els plans prèmium. 
  • Feed cronològic: Pròximament Threads incorporarà l’opció d’organitzar el feed cronològicament com una alternativa a la versió actual que barreja el contingut dels usuaris que seguim, amb el de desconeguts. 
  • M’agrada: Com amics de la xafarderia, Threads incorporarà d’aquí poc, una opció per poder veure les publicacions a les quals li hem donat “m’agrada”. Una eina ideal per comprovar que no se’t ha anat el dit stalkejant el feed del teu ex, -minipunt per Meta-. 
  • Cerca de posts: ¿Saps aquell post que vas veure i no vas guardar, que tenia una informació molt valuosa sobre com netejar una catifa? Doncs estàs de sort, perquè amb Threads podràs localitzar-ho mitjançant el motor de cerca, que a més a més de persones, et permetrà buscar també publicacions. 
  • Suport pels hashtags: La nova xarxa social incorporarà també un suport de hashtags com és habitual, una cosa que no és tan innovadora, però que és molt necessària. 
  • Trending Topic: Meta incorporarà també a Threads l’apartat de tendències populars per Twitter, una aposta de allò més interessant i que aporta un valor verdader a l’usuari.
  • Avanços en la versió web: Tot i que, es tracti d’una aplicació pel mòbil, Meta ja ha anunciat que té previst invertir a millorar la versió web d’aquesta nova xarxa social, afegint altres funcions que enforteixin l’experiència Threads.

I fins aquí el nostre petit tutorial sobre aquesta nova aplicació de microblogging. A què estàs esperant per donar-te d’alta? Nosaltres ja ho hem fet. Dona-li un cop d’ull al nostre perfil!