El 2017 ja ha passat a la història i juntament amb ell algunes de les tendències en comunicació que ens han acompanyat durant aquestes 365 dies.

Que el temps vola ho sabem tots, però no per saber-ho, deixa de sorprendre’ns! Aquí podeu veure les tendències en comunicació del 2017.

Any nou, tendències noves, així que, com cada any, compartim amb vosaltres l’estudi que hem realitzat sobre com evolucionarà la comunicació aquest 2018!

Bon any nou i que aquest 2018 no ens falti comunicació!

  • El vídeo, el teu gran aliat

Porta anys obrint-se pas en el món de les estratègies de comunicació però, ara, definitivament ja s’ha declarat “el rei de les xarxes socials”.

El principal motiu d’aquest èxit es deu a l’experiència que ofereixen mentre transmeten un missatge clar i concís, augmentant les possibilitats que l’usuari l’entengui i el recordi.

  • Retransmissions en directe, ocuparan el primer lloc dins les tendències en comunicació? 

Les xarxes socials més importants com Periscope, Facebook, Instagram o, fins i tot, Snapchat, ja fa temps que fan proves per entrar a la carrera dels vídeos en viu. Es preveu que aquest 2018 impulsaran l’ús d’aquest format perquè les empreses de comunicació l’introdueixin en les accions de comunicació en mitjans.

Què vol dir això? Que passarem d’acompanyar les notes de premsa amb fotografies a acompanyar-les de vídeos en directe sobre notícies, casos d’èxit, etc.

  • El posicionament SEO incrementarà la seva influència

La gran majoria dels impactes d’una empresa es realitzen en mitjans Online, per la qual cosa és molt important tenir un bon posicionament orgànic en els resultats de cerca de Google. Per aconseguir-ho, és fonamental utilitzar paraules clau en la informació que es publica a la mateixa web de l’empresa, els posts del blog o, el que és més important, els comunicats que s’envien a la premsa.

  • El contingut, cada vegada més adaptat a les xarxes socials

Gestionar la informació és primordial per a poder transmetre el contingut adequat a cada públic. Tot i això, una nova manera de transmetre el contingut es va fent camí cap a un format adaptat exclusivament a les xarxes socials.

Parlem de sintetitzar la informació, utilitzar formats diferents com la imatge, canviar el to, buscar el costat social de la notícia i utilitzar mecanismes que permetin que el missatge es viralitzi.

  • Els influencers seguiran dominant el món del consum

Tots sabem que quan un instagramer o un blogger promociona un producte, les marques aconsegueixen un major impuls i interacció.

Però, t’has parat mai a pensar que un consumidor pot convertir-se en influencer? Quan a una persona té bones experiències amb una marca i parla bé d’aquesta, el que fa és promocionar-la en el seu entorn social (família, amics, companys).

Per aquest motiu les marques estan impulsant una nova filosofia que nosaltres hem anomenat com:  “consumidor content, influencer potent”, i que consisteix en utilitzar les xarxes socials per personalitzar el tracte amb els consumidors finals i oferir-los experiències positives amb la finalitat que esdevinguin influencers propis, totalment creïbles i a cost 0.

La millor publicitat que pot tenir una marca és la dels seus consumidors recomanant el seu producte en les xarxes socials.

 

Fins aquí, algunes de les tendències en comunicació 2018 😉