Abans d’entrar en matèria, hem de deixar clar un concepte: qualsevol crisis genera problemes, sí, però, a la vegada, també genera oportunitats. La clau és saber adaptar-se a la nova situació.

Des del moment en el que es va declarar l’estat d’alarma tots estem confinats a casa, el que implica adaptar les nostres rutines i acostumar-nos a aquest “nou” espai. Comencem per descobrir el famós teletreball i continuem estenent l’estoreta de ioga on abans hi havia la taula del menjador.

En aquesta situació sense precedents, en la qual el contacte personal queda reduït a les persones amb les que convius i, amb sort, el caixer del supermercat, les eines i els canals digitals han suposat la salvació per a tots nosaltres.

Però, i si parlem d’empreses?

Si parlem de comunicació i màrqueting, les empreses han d’adaptar-se i exprimir al màxim tots els seus recursos per trobar noves fórmules a través de les quals poder enfrontar-se al context actual.

Un gran avantatge d’aquesta situació és que tots tenim un objectiu en comú i la nostra missió és acabar amb El Virus. Ara només ens queda veure de quina manera podem contribuir a la causa i com fer-ho.

Què han de tenir en compte les empreses?

  1. Ajudar a passar el moment. En funció de l’acti
    vitat de cada empresa s’ha d’adaptar el contingut o els anals. Una bona manera és ajudar a la gent a passar el temps i a alliberar estrès. Durant els últims dies hem vist accions molt generoses de grans grups i petites empreses que han apostat per aquest camí. Un exemple és la iniciativa de l’editorial Hearts que ha obert totes les seves revistes al públic durant el període de confinament, o Movistar que ha fet el mateix amb el seu contingut visual.
  2. Un altre aspecte que hem de tenir molt clar és ser empàtics. Ens trobem en una situació molt delicada i hem d’actuar en conseqüència. Ajudem i acompanyem als nostres clients però, amb una idea clara: evitar ser oportunistes.
  3. Apropar la nostra empresa al nostre públic. Avui més que mai hem de demostrar als nostres que estem aquí per tot el que necessiten. Fan falta accions de veritat, no només màrqueting.

 

En definitiva, arribats a aquest punt,  tots hem arribat a la mateixa conclusió: el canal digital és la resposta per sobreportar la crisis que estem travessant.

Ara, la pregunta és: com puc adaptar els meus continguts o els meus serveis a aquesta situació? Aquest és verdader desafiament!