SEO

Si busqueu a Google “agencia comunicacion” la web d’Oh la là! Comunicació apareix com a primer resultat. Casualitat? Mr. Google no contempla aquesta possibilitat.

Avui us expliquem, de manera ràpida i senzilla, quins passos hem seguit nosaltres per realitzar el SEO de la nostra pàgina web i aconseguir estar a la primera posició a Google.

1. La tecnologia de la web i pluggins
2. Keywords i Url’s
3. Contingut del web
4. Webmaster tools i Google Analytics
5. Links

1. La tecnologia de la web i pluggins
És molt important que els rastrejadors de Google puguin accedir a la teva pàgina web i, per facilitar-los el treball, com més actualitzada sigui la tecnologia usada per crear el teu site, més li agrada a Google.

Si la teva web està creada amb plataformes tipus WordPress tens una petita ajuda extra: els pluggins de SEO. Actualment els dos més potents són All in SEO i WordPress SEO by Yoast. Nosaltres utilitzem el segon ja que ofereix una funció que All in SEO no té: analitza en temps real la qualitat del SEO de cada pàgina advertint dels errors que existeixen. D’aquesta manera no t’oblides de res!

2. Keyword’s i Url’s
Encara Mr. Google va canviant els paràmetres de posicionament contínuament, les paraules clau (keywords) segueixen sent fonamentals per a l’estratègia SEO. Són importants tant les keywords que “no es veuen” (les que s’incorporen en els metas de la pàgina) com les que “es veuen” (les que pertanyen al contingut visible). Pensa bé la paraula clau (com a màxim 2) per la que vols posicionar la teva pàgina web i cadascuna de les seccions que conformen el site. I, per favor, no saturis el text de la web amb les paraules clau, aquesta pràctica la penalitza Google.

Que la paraula clau aparegui a la url també ajuda molt a posicionar correctament. Tant en el domini principal de la pàgina (ohlalacomunicacio) com en les seccions (ohlalacomunicacio/agència).

3. Contingut del web
És molt important per a Google que el contingut de la teva pàgina web sigui de qualitat i estigui relacionat amb les paraules clau per les que vulguis posicionar-te. Si, a més, vas actualitzant el contingut assíduament molt millor (en aquest cas tenir un blog a la teva web és de gran ajuda!)

4. Webmaster tools i Google Analytics
Google posa a disposició de tots els usuaris que administrin una pàgina web aquestes dues eines: Webmaster tools (enfocada exclusivament a analitzar i millorar el posicionament de les webs) i Google Analytics (que permet analitzar el tràfic, comportament i adquisició d’una pàgina web). Són eines gratuïtes i, encara que potser requereixen d’un cert coneixement previ, són molt molt útils.

Amb Webmaster Tools podràs veure en quina posició apareix la teva web a Google segons diferents paraules clau, a més et permet facilitar la feina al rastrejador de Google (cosa que Mr. Google t’agrairà molt).

5. Links
Hi ha un paràmetre que a Google li encanta per valorar si la teva pàgina web és de qualitat: la qualitat i quantitat de pàgines web que enllacen a la teva. És a dir, si la web de La Vanguardia parla de la teva empresa i posa link al teu web això és meravellós perquè la web de La Vanguardia té moltes visites i continguts de qualitat per a Google. Quantes més webs i de més qualitat aconsegueixis que enllacin a la teva millor valorat estaràs per Google.

Ningú va dir que fos fàcil 😉
Si ens necessites, ja saps on som!