Facebook Market i Instagram Shopping

El mòbil ha modificat la forma en què ens comuniquem en l’àmbit personal amb altres persones però també, i sobretot, la nostra forma de consumir. Avui dia, les xarxes socials s’han consolidat com un gran aparador publicitari per a les empreses i una eina per a l’usuari per fer un cop d’ull al mercat des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. Com et vam comentar en aquest post, el món empresarial està experimentant una transformació a l’entorn digital per adaptar-se als nous temps. Al 2018 ha arribat a Europa l’aplicació d’aquest model de compra online, conegut com a e-commerce, fusionat amb les xarxes socials Facebook i Instagram creant Facebook Market i Instagram Shopping, respectivament. Però… com se’n pot beneficiar la teva empresa? Segueix llegint!

E-commerce a Instagram Shopping

Aquest sistema de compra arriba a Europa després d’una fase de prova als Estats Units. Després del seu èxit, ha estat estès a diferents països com França, Alemanya i Espanya. El concepte consisteix a etiquetar els productes que apareixen a la imatge amb el seu preu i, en cas de voler comprar-los, fer clic. La fotografia porta un enllaç que condueix de forma interna a la tenda a la qual pertany la imatge. El procés de compra és simple i intuïtiu i busca treure profit del gran nombre d’usuaris que busca i compara productes a navegadors web o aplicacions mòbils, més d’un 80% dels usuaris amb un smarthphone segons diferents estudis.

Perfil empresarial a les xarxes socials

Aquest nou llançament se suma a les diferents eines que Instagram ofereix per als perfils d’empreses. Què és un perfil d’empresa? És un tipus de compte que Instagram ofereix a les empreses per definir un perfil professional distintiu dels comptes particulars. A més de la possibilitat d’afegir l’adreça de l’empresa al perfil (enllaçada a Google Maps) i el telèfon de contacte, els perfils d’empresa poden obtenir estadístiques dels seus seguidors, del rendiment de les seves fotografies i promocionar contingut. Mira, un perfil empresarial a Instagram es veu així!

Quins beneficis de Facebook Market i Instagram Shopping obté la teva empresa?

Si les opcions anteriors no t’havien convençut per convertir el compte de la teva empresa en el perfil d’empresa, has de saber que és gratuït i que per accedir a Instagram Shopping com a botiga que ofereix productes has de tenir un perfil d’empresa i un compte de Facebook, amb el qual compartir les dades i agilitar el procés de compra.

Aquestes eines et permetran millorar l’abast del contingut, seleccionar el segment de l’audiència que més oportú et sembli i dirigir al teu target específic les fotografies del teu perfil i els productes que hi etiquetis.

Com veus, les xarxes socials són una eina molt útil per conèixer el comportament dels usuaris i entendre millor a l’audiència. Cada vegada existeix una tendència més important a la venda online de productes, l’e-commerce o comerç electrònic, i el mòbil és el dispositiu d’accés a Internet més utilitzat. Per això, i ajuntant les dues parts d’aquesta equació, possibilitar la venda online de productes a través de Facebook Market i Instagram Shopping és una novetat molt destacada a tenir en compte.

Marketplace de Facebook, e-commerce entre usuaris

Tal com hem mencionat, les estratègies de les marques estan orientant-se a noves formes de negocis aprofitant els avantatges que ofereixen les noves tecnologies. El Marketplace de Facebook també ha arribat aquest any a Espanya i es presenta, a diferència d’Instagram, com un mercat de compravenda d’objectes personals entre usuaris, no entre una empresa i un consumidor. Seria comparable a altres propostes que ja existeixen, com Wallapop o Chicfy, i, a més, permet ajustar el radi de distància per localitzar el producte que cerques a prop de tu.

3 avantatges de l’e-commerce a les xarxes socials:

  1. En primer lloc, l’e-commerce a través Facebook Market i Instagram Shopping ajuda a augmentar la consciència de marca entre l’audiència i, alhora, de les vendes. Aquest tipus d’innovacions permet millorar el coneixement de la marca entre els usuaris i, gràcies a la interacció amb usuaris, interaccionar amb els potencials clients.
  2. A més, el fet de poder etiquetar els productes propis amb el seu preu i conduir-los a la pàgina oficial permet fomentar la confiança abans de la compra i potenciar la transparència de l’empresa. Així mateix, el fet de poder interactuar amb l’empresa en cas de dubte (color exacte, talla, material) permetrà, al principi, augmentar el volum de vendes.  
  3. Finalment, les dades recollides dels consumidors a través de les xarxes i dels usuaris que interactuen amb el perfil de l’empresa permeten realitzar estudis de mercat per comprendre millor el perfil dels que més consumeixen, orientar el target de l’empresa i segmentar de forma més precisa els clients potencials.