Avui us ajudarem a créixer. Sí, com ho sentiu! Per què… Heu sentit a parlar del brànding? És una eina de comunicació essencial per construir la teva marca sobre uns fonaments sòlids.

Objectiu del brànding = generar credibilitat de marca.

El brànding: consolidar la personalitat de la teva marca per generar credibilitat.

Hi ha múltiples tècniques de comunicació per aconseguir aquest objectiu. La creativitat és una disciplina que podem aplicar en el procés d’implementació de tècniques comunicatives per assolir aquesta efectivitat que tots projectem. Però per generar missatges efectius és necessari tenir credibilitat de marca. I aquí entra en joc el brànding. En el vertiginós món dels negocis, el brànding esdevé com un far guia per a les marques que desitgen destacar i prosperar.

Però, què és exactament el brànding i per què és essencial en el camí cap a l’èxit empresarial?

El brànding és molt més que un logotip elegant o un eslògan contagiant. És el procés estratègic de construir, desenvolupar i gestionar la identitat d’una marca. Es tracta de la percepció que els consumidors tenen de la teva empresa, els valors que representes, la història que expliques i l’emoció que evoques en ells. És la promesa que fas, i com la compleixes, en cada interacció amb els vostres clients. En resum, el brànding és l’eina que ens ajuda a generar credibilitat de marca. Per tant, a Oh la là creiem que oferir aquest servei al client és crucial per poder generar un discurs veraç i, en conseqüència, comunicar de manera efectiva. Quina credibilitat tinc com a marca si la meva comunicació no se sustenta en un propòsit, en una identitat, en uns valors?

Les claus per implementar una bona estratègia de brànding

Per a nosaltres és essencial poder oferir-te una estratègia de brànding que tingui com a propòsit forjar una identitat de marca autèntica i sòlida per aconseguir diferenciar-la i que no passi a jugar en segona divisió. Pretenem que la teva marca sigui estimada i respectada perquè els teus missatges puguin perdurar en la ment i el cor dels teus consumidors. Avui et dibuixarem un full de ruta perquè pugueu començar a traçar una estratègia de brànding per al teu negoci. Es tracta d’un breu exercici inicial per detectar els teus punts forts i beneficis de marca i, al mateix temps, poder definir la seva personalitat amb l’objectiu de construir una identitat pròpia que t’ajudi a destacar davant de la competència.

Pas 1. Pregunta’t per què existeixes

Comença per definir el teu propòsit de marca, la teva missió i visió empresarial. Com et vols posicionar davant dels usuaris? Què els vols aportar? Ets una marca de cervesa artesanal? D’acord, Genial! Ja sabem què és el que vens, però, ara, digues què és el que aportes? Ja ha explotat el boom de la cervesa artesanal, que siguin fets a mà ja no et fa rellevant, has d’anar més enllà, indaga en la teva raó de ser.

Una marca que té un propòsit ben definit és Tesla. La firma d’automòbils no només ven cotxes elèctrics, sinó que té com a propòsit “accelerar la transició cap al transport sostenible”. És un bon exemple a seguir. Dona-li un cop d’ull, Segur que t’inspira!

Pas 2: Pregunta’t qui ha de comprar-te.

Qui és el teu comprador? Com és? Què li agrada? Què li pots oferir perquè et triï? Analitzar el teu comprador és la clau per entendre les seves necessitats, desitjos i captar les expectatives que diposita en tu. Ara el repte és que les puguis superar amb escreix.

En la travessa cap a una marca d’èxit, l’anàlisi del consumidor emergeix com una brúixola inestimable. No només es tracta de comprendre a qui s’adreça el vostre producte o servei, sinó de desxifrar els desitjos, necessitats i valors de la vostra audiència. Això no només és el fonament del brànding, sinó també el camí cap a una identitat visual potent i autèntica.

Pas 3: Humanitzat. Explica la teva història per commoure.

La tècnica del storytelling farà que el teu públic pugui empatitzar amb tu, se senti reflectit en la teva marca; amb la teva història, generant un sentiment d’empatia, i al mateix temps, constuiràs amb ell una relació basada en la confiança i la credibilitat. Humanitzar la teva marca i atribuir-li un discurs sincer, real i coherent amb el teu propòsit generarà que l’usuari cregui en tu, en els teus valors. Un gegant del màrqueting esportiu com Nike és un clar exemple. La firma construeix un storytelling en totes les seves campanyes incorporant dubtes, reptes, preservació i èxits que captiven l’audiència. Campanyes icòniques amb Michael Jordan i la col·laboració amb Lebron James són exemples del seu èxit en aquest àmbit. Només necessites mirar, per exemple, el spot “The Chance”. És tant l’empoderament que irradia aquesta història, que renovaràs la matrícula del gimnàs després de veure-la. Has vist? Generar acció amb la teva història. Queda’t amb això!

Pas 4: “Digues com et vesteixes i et diré com ets.” Construeix una estètica coherent amb la teva marca.

La identitat visual és la columna vertebral estètica de la teva marca, i si bé és només un dels elements que componen la teva estratègia de brànding, el seu impacte és innegable. Consisteix en el conjunt d’elements visuals que representen la vostra empresa, des del logotip fins a la paleta de colors, la tipografia i els elements gràfics. Però, per què és crucial per a la teva marca?

Imagina, per un moment, l‘icònic color vermell de Coca-Cola. Aquest to vibrant i reconeixible a l’instant no és només un color; és una part integral de la seva identitat visual. Aquest color no només s’associa amb la marca, sinó que evoca emocions i records en els consumidors. La identitat visual, com aquesta elecció de color, estableix una connexió emocional amb la teva audiència i es converteix en la primera impressió que tenen de la teva empresa. A més, diferencia la teva marca en un mercat congestionat, permetent-te destacar i ser memorable. Llavors, tot i que la identitat visual és una peça del trencaclosques, la seva influència en la construcció de la teva marca és innegable, afegint una capa de personalitat i atractiu visual que reforça i complementa la teva estratègia de brànding.

Seguint aquests quatre pilars pots començar a definir una estratègia de brànding per a la teva marca aconseguint que aquesta perduri en el temps i sigui visible. Ara, passar desapercebut és una decisió meditada, ja no tens excuses per no fer transcendir el vostre negoci. I si necessiteu ajuda, des d’Oh la là!, sempre estem disposades a donar-te una mà.