Vols conèixer quines seràn les tendències comunicatives que crearan sensació aquest 2019?

 

El món està contínuament en evolució, una evolució cada vegada més ràpida. En pocs anys hem passat de pagar en targeta a pagar amb el mòbil, d’anar a ludoteques a una connexió 24/7, del messenger al whatsapp, i de la televisió tradicional a Netflix.

L’any passat vam parlar de les tendències comunicatives del 2018. Però en una societat que evoluciona a una velocitat vertiginosa, el món de la comunicació no pot quedar-se enrere.

No podem negar que el futur de la comunicació es troba, en gran part, en un àmbit digital que no para de créixer. Això implica que la connectivitat digital de les empreses i les marques és i serà VITAL per al seu futur comunicatiu. En aquest sentit, distingim diferents tendències:

  • Recording social. Ara més que mai, ens trobem en un moment on les marques poden treure el màxim profit a les xarxes socials, aprofitant el gran ventall d’oportunitats i possibilitats que aquestes presenten. A més a més, el naixement del 5G està a punt d’arribar! Quan això passi, el volum de continguts generats i consumits serà molt més elevat. Els professionals de comunicació, hem de preveure aquest canvi i estar preparats per oferir als usuaris continguts destacables en el seu dia a dia.
  • Data-driven creativity. Ens trobem davant d’un problema: la desprotecció de dades ha causat desconfiança dels usuaris cap a les marques o webs. Tanmateix, aquestes dades cada vegada són més necessàries per a les agències. Una nova tècnica està naixent: La data-driven creativity. Aquesta consisteix en fer gir estratègic a les creativitats, iniciant-les a partir dels insights que s’obtenen de les dades dels usuaris. Tot i això, hem d’aprendre a combinar el maneig de les dades personals, amb el respecte a la seva privacitat. D’aquesta manera, els oferirem campanyes amb un valor afegit, més personalitzades, més ben rebudes i, per tant, més efectives. Serà la tendència més revolucionària per a les agències!
  • Noves Tecnologies en línia. Com no podien faltar, les noves tecnologies cada any suposen una nova tendència. Aquest 2019, destaquem la tecnologia visual i el reconeixement per veu que guanyaran un gran impacte en el màrqueting digital ja que permetran una relació més ràpida i efectiva amb els usuaris en format web, que és el que realment busquen.

Fins ara hem parlat de la vessant més digitalitzada del futur de la comunicació. No obstant això, no podem oblidar la part humana que tenen totes i cadascuna de les organitzacions. Com aconseguim compensar la part humana més tangible d’una empresa en una societat plagada de pantalles?

 

La resposta és: EXPERIÈNCIES. Una de les tendències en més creixement. Els targets, com hem comentat, busquen rapidesa, dinamisme i digitalització, però també volen sentir, emocionar-se i empatitzar amb les marques. De forma immediata, ho podem aconseguir a través de les xarxes. De totes maneres, no ens enganyem, la gran majoria dels continguts digitals que veiem al dia, els oblidem. Però, com podem oblidar haver assistit a un acte, compartir un moment amb amics o el tracte rebut?… els records no s’obliden. En aquesta tendència, juga un paper cada vegada més important la intel·ligència artificial, que facilita i agilitza la relació amb el client.

En definitiva, podem dir que la ten­dència general d’aquest 2019 és potenciar el caràcter digital dels clients, a través de les tendències descrites, al mateix temps que aconseguim l’equilibri amb l’impacte d’experiències en els targets. L’èxit d’una agència el garanteix la diversitat d’opcions, la flexibilitat i adaptabilitat al canvi i, per damunt de tot, l’organització.

Ens acompanyes?