Instagram

Ha arribat el moment de parlar d’una de les aplicacions mòbils que aquest últim any ha revolucionat el món Social Media: Instagram.

Des de la seva creació, ara ja farà 6 anys (si, ho sabem, el temps passa molt (massa) ràpid), és impressionant veure la ràpida evolució que ha patit la plataforma: des de fer-se un lloc entre els seus competidors més potents  fins a proclamar-se com una de les aplicacions més exitoses i exclusives.
Aquells (pocs) escèptics que encara no l’han provat han de saber que crear-se un perfil d’Instagram és d’allò més senzill. De fet segons Tim Moynihan, editor de la revista PC World, “el secret de l’èxit d’Instagram rau en la seva senzillesa“. I no li falta raó, n’hi ha prou amb crear un compte (usuari i contrasenya) i actualitzar el contingut.: tiro foto, retoco foto, penjo foto.

No obstant això (no tot seran flors i violes) aconseguir que un perfil destaqui no és fàcil, però si ho aconsegueixes, això sí, seràs el rei del mambo!

Però anem al gra! Actualment Instagram compta amb més de 400 milions d’usuaris actius cada mes, traduint-se en 75 milions d’usuaris cada dia i arribant a uns nivells d’engagement superiors als de Twitter i Facebook ( Segons els estudis realitzats per Socialbakers, Iconosquare i L2, Instagram rep com a mínim un 2,97% més d’interaccions per part dels usuaris que en el cas de Twitter i un 0,07% més que Facebook). Per tant, podem afirmar que Instagram és una de les xarxes socials més actives, una eina amb la qual pots promocionar-te, aconseguir nous clients i -per què no?-, augmentar els ingressos del teu negoci.

Però com aconseguir convertir un simple perfil d’Instagram en l’aparador del teu negoci?

1. Si ets una empresa; actua com una empresa.

Recentment Instagram ha presentat l’opció de crear un perfil d’empresa de manera oficial (fins ara, estava limitada únicament a les més reconegudes i exclusives.). Per fer aquest pas només es necessita entrar a la configuració del compte i seleccionar l’opció de “Canviar a perfil empresarial”.

Aquesta novetat proporciona a les empreses una sèrie d’avantatges que no estan gens malament. Per exemple, a partir d’ara podem obtenir insights dels nostres seguidors així com segmentar les publicacions per millorar l’abast del contingut. També ens ofereix la possibilitat de col·locar un call to action per a incitar que l’usuari reaccioni a les nostres publicacions.

I per últim cal destacar que els usuaris podran contactar amb la nostra empresa directament a través d’un sol click, ja que s’incorporarà un botó de contacte en el nostre perfil.

Més fàcil impossible, no?

2. Fes que les teves publicacions expliquin una història:

Les teves publicacions han de seguir una línia i han d’explicar quelcom als teus seguidors. És important que s’integrin els teus productes o serveis en una història, de manera que allò que transmetis vagi més enllà de la imatge del teu producte. (Sí, és important que mostris els beneficis, però és encara més rellevant aconseguir que els teus seguidors sentin empatia amb el teu contingut.)

3. Publicacions atractives

Instagram destaca, principalment, per sobre dels seus competidors pel seu poder visual. Per tant és bàsic treballar les imatges i/o vídeos de manera creativa i aconseguir que destaquin.

És important centrar-se en un tipus de fotografia que tingui relació amb l’essència de la marca. Si per exemple tenim una marca de roba infantil, les imatges que utilitzarem hauran de seguir sempre l’estil de la marca: si tenim una marca clàssica utilitzarem imatges amb colors clàssics (roses, blaus, grisos clars) i imatges que no siguin gaire trencadores.

D’aquesta manera, aconseguint transmetre el look and feel de la teva marca, els teus seguidors passaran a ser possibles clients, ja que compartiran l’estil i la filosofia de l’empresa. Un cop aconseguit veuràs com a poc a poc va creixent el número d’interaccions al teu perfil i es crea una comunitat en la qual s’intercanvien idees i opinions aconseguint ressò social.

4. Fes servir hashtags

L’etiquetatge de les teves fotografies és un dels punts més importants per a promocionar-te. Amb això no vol dir que has de saturar les teves imatges amb #hashtags, sinó que has de saber triar quins defineixen millor el teu negoci (i filosofia). Aquests t’ajudaran a expandir notablement la difusió i crear engagement amb els teus seguidors alhora que també podran trobar-te de manera més fàcil.

5. Interactua amb els teus seguidors

No oblidem mai que els nostres seguidors són el motor del nostre perfil i, per tant, hem de cuidar-los i mantenir un feedback constant amb ells. És essencial humanitzar la teva marca i demostrar als teus clients que t’importen. Una bona manera de fer-ho és fer-los partícips de les publicacions. Per exemple, pots compartir el contingut que ells publiquen relacionat amb tu, fent un ‘repost’ al teu perfil i agraint-los la seva participació.

 

Com ho veus? T’atreveixes a començar a fer que el teu compte d’Instagram es converteixi en el mirall de la teva marca?

 

Belén García