Al segle XXI, comunicació és igual a visibilitat. Avui dia, sembla inviable que una empresa o institució vulgui arribar al seu públic únicament a través de la publicitat. La comunicació a través del posicionament de marca, l’aparició en els mass media i les xarxes socials s’han establert com la forma més directa de connectar amb el target objectiu. Actualment, moltes empreses i organitzacions aposten per externalitzar la gestió de la comunicació mitjançant una agència. Però, què pot oferir una agència de comunicació? Què és el que una agència pot aportar en l’àmbit de coneixement, experiència i dinàmiques? T’ho expliquem, segueix llegint!

 

Què és una agència de comunicació?

Es podria definir una agència de comunicació com aquella organització que s’encarrega de prestar serveis de l’àmbit de la comunicació i les relacions públiques a tercers, ja sigui a empreses, institucions, ONGs… Així, entre altres funcions es troben les següents: creació d’una estratègia de comunicació, gabinet de premsa i contacte amb els mitjans, disseny d’imatge i identitat corporativa, comunicació online, entre els quals es troben el community management i la creació de campanyes online, i l’organització d’esdeveniments.   

10 motius per contractar una agència de comunicació:

Però, realment és útil això de contractar una agència de comunicació i que s’encarreguin de totes les funcions de l’àmbit comunicatiu? A continuació, et donem 10 motius perquè puguis formar-te una idea sobre què té per a tu una agència de comunicació:

  • Optimitzar temps i diners: una agència de comunicació ja té creades bases de dades especialitzades en cada sector i, en la majoria de casos, manté una relació estreta amb els periodistes i productors més importants. D’aquesta manera, a través de la gestió de l’agència, surts guanyant!
  • Comoditat de delegar: la tasca de comunicar suposa una gran responsabilitat. És per això que resulta recomanable delegar la funció de comunicar en algú que s’hi dediqui exclusivament, que tingui formació adequada i específica.
  • Una perspectiva diferent: algú que no formi part de l’empresa, que no estigui “contaminat” per la seva política de comunicació, pot aportar una perspectiva diferent i enriquidora. Treu-ne profit!
  • Aprofitar les sinergies: és probable que una agència de comunicació treballi amb clients de diferents àmbits, per la qual cosa et podràs beneficiar dels contactes i de la seva transversalitat. Per exemple, si una mateixa agència s’encarrega de la comunicació d’un centre de convencions i d’una marca concreta, s’hi podran fer rodes de premsa, que esdevé un clar win-win.
  • Diversitat professional: els equips amb què es treballa en les agències de comunicació solen estar formats per diferents perfils professionals que aporten una visió més àmplia sobre la comunicació. Per exemple, com a Oh la là!, en un mateix equip pots trobar periodistes, publicistes, experts en relacions públiques i fins i tot professionals d’altres disciplines acadèmiques.

agencia_comunicacio

  • Fiabilitat: les agències de comunicació tenen anys, fins i tot dècades, d’experiència, havent implementat i perfeccionat les seves estratègies a través de totes les campanyes realitzades, per la qual cosa pots estar segur que la comunicació de la teva empresa estarà en bones mans.
  • Tranquil·litat: dipositar tota la gestió de l’estratègia i comunicació online sobre una agència et traurà preocupacions del cap. Les agències 360º, és a dir, les que s’encarreguen de totes les disciplines de la comunicació, et permetran delegar totes les funcions i que tota la comunicació de l’organització segueixi una mateixa línia coherent.
  • A l’avantguarda de la comunicació: una agència de comunicació treballa diàriament per estar informada sobre les últimes tendències en comunicació, pel que la seva aposta per la innovació té un impacte directe sobre les estratègies de comunicació plantejades. Així, el fet de comptar amb una agència permet aplicar les dinàmiques més modernes per tractar amb molt afecte cada projecte.
  • Únic interlocutor: el fet de traslladar tota la responsabilitat de l’ampli món de la comunicació a una sola agència et facilitarà la vida! Concentrar totes les responsabilitats en un sol interlocutor (xarxes socials, gabinet de premsa, relacions públiques, organització d’esdeveniments) simplifica els processos de comunicació, una dels avantatges de les agències 360º.
  • Fer les coses fàcils: la funció principal d’una agència de comunicació és fer les coses fàcils: assumir responsabilitats, gestionar la comunicació interna i externa, produir i dissenyar tot el que necessitis. Deixa la comunicació en mans dels professionals!

 

Si estàs pensant a buscar una agència de comunicació, en Oh la là! Comunicació estarem encantades d’explicar-te personalment tots els beneficis de treballar conjuntament.