Ja tens el teu calendari de premsa del 2019? No? I, a què esperes?

 

Estem a l’octubre. Ja no queda res dels nostres espectaculars bronzejats estiuencs i estem a un refredat de renegar de les sandàlies i fer l’horrorós canvi d’armari. Encara queden tres fulles al calendari per donar per liquidat aquest 2018 i, tot i que encara falten unes setmanes pels anuncis de colònies i torrons, no estaria de més començar a posar la vista en el 2019 i  al seu calendari de premsa. T’ajudem?

Segur que t’ha passat alguna vegada allò de llançar una nota de premsa i rebre del periodista en qüestió un: – «Oh! Quin tema més interessant, llàstima que no m’ho enviessis la setmana passada, m’hagués anat de perles per l’especial en el què estava treballant».

Sí, això passa, i sí, fastigueja. Però no et preocupis, tot problema té solució, i aquest en concret, té nom i cognom i es diu: calendari de premsa. Així que si encara no estàs familiaritzat amb aquest concepte, et recomanem que paris atenció al que ve ara.

El calendari de premsa és un almanac amb poders extraordinaris, sense el qual no podràs viure a partir d’aquest mateix moment. Perquè encara que no t’ho creguis, tenir presència als mitjans de comunicació no depèn de tenir un amic redactor o de ser el protagonista de la bomba informativa del moment. Sortir en els mitjans és, bàsicament, una qüestió d’agenda.

Els periodistes són, per definició, persones amb pressa. Van sempre corrent amunt i avall, treballen fins tard i no paren quiets, i tot perquè nosaltres sempre estiguem ben informats. Per això és molt important esbrinar els seus timings, tant o més que invertir temps i esforç a preparar un contingut interessant i de qualitat. Cada mitjà, fins i tot cada secció, té les seves pròpies dates de lliurament. No té res a veure un suplement d’una revista o d’una publicació diària, i molt menys un mitjà digital d’un offline. Cadascun té el seu propi ritme i la nostra obligació és conèixer-los. I aquí és on entra el nostre amic i aliat, el calendari de premsa.

El calendari de premsa reuneix totes les efemèrides, dies internacionals, dies mundials i tot el que et pots imaginar, fins a l’aniversari de l’àvia del periodista hi hauries de trobar! A més, has d’incloure les dates de publicació dels suplements, els diaris, les revistes, tot! Sí, tot el que és rellevant al teu sector. En altres paraules, es tracta d’una eina que et permet avançar-te i evitarà que et passin per alt dates claus pel teu negoci.

Com veus, és un instrument amb un munt d’avantatges que, a més col·locar les teves notes de premsa entre les candidates a primera plana, serveix com a inspiració per crear noves temàtiques pel blog i els mitjans digitals.

És possible que tot això et pugui semblar una mica aclaparador i que ara mateix estiguis pensant: “i d’on trec el temps per recopilar tota aquesta informació?” Calma!, hi ha llum al final del túnel. És cert que confeccionar un calendari de premsa adaptat a la teva empresa i al teu sector és una feinada, però t’asseguro que l’esforç valdrà la pena. A més, si no tens ni el temps ni els recursos per confeccionar el teu tauler meravellós, sempre pots recórrer a pàgines especialitzades que ens ajuden a fer-nos la vida més fàcil. No és el mateix però de moment servirà.

Bé, per acabar direm que si has arribat fins aquí, estem segurs que tindràs claríssim que invertir en un calendari de premsa és una cosa que et pot aportar moltes alegries i ajudar significativament a millorar la comunicació de la teva empresa. Així que ja n’hi ha prou de posar excuses, sincronitzem els nostres rellotges i comencem el compte enrere per preparar el calendari de premsa 2019.