megafon

“Sóc una empresa petita i els mitjans de comunicació no em faran cas”
“La meva competència no és tant bona com jo però surten als mitjans de comunicació”
“Sóc dels millors però la competència sembla més experta que jo”
“El meu client no sap valorar la qualitat del servei que oferim”

Frases d’aquest tipus formen part del nostre dia a dia. I així no es pot viure.
Com bé sabeu aquest va ser un dels motius principals que ens va motivar a escriure, ara ja fa 4 anys(!!), el “Manual de comunicació per a principiants: haver-ho dit abans!”.
Però, tot i les més de 17.000 descàrregues del manual, veiem que encara hi ha molts empresaris i emprenedors que es fan les mateixes preguntes i queda moooolta feina per fer. Per això avui volem fer un post senzill i curt per tal que totes aquestes empreses i/o emprenedors, sàpiguen què és la comunicació i les Relacions Públiques (de nou no, les RRPP no són repartir flyers) i què poden fer per les seves empreses.

Perquè és important que les empreses apostin per una bona comunicació?

Tant si ets una multinacional o una petita empresa, la comunicació és bàsica per comunicar-te i relacionar-te amb els teus públics de manera efectiva. La reputació, la notorietat i la visibilitat de la tema empresa hi estan en joc (i en conseqüència les vendes).
La imatge de la teva empresa, aquella que transmets i el teu target percep, és clau per posicionar-te en el mercat i diferenciar-te de la competència.

Com sempre diem a les nostres ponències, no n’hi ha prou en fer-ho bé, tothom ha de saber-ho!

Ara que ja tenim clar perquè la nostra empresa necessita la comunicació, toca entendre perquè necessito un professional de les RRPP.
Els experts en Relacions Públiques planifiquen el què, el com, el quan i a qui comunicar-nos.
Per exemple, tenir presència als mitjans de comunicació que consumeix el nostre target és bàsic per fer arribar els nostre missatge al nostre públic objectiu, però, de quina manera volem tenir-hi presència?
Sortir als mitjans ens pot generar grans beneficis però també grans problemes.
Per això és important definir correctament la nostra comunicació. És bàsic tenir una bona estratègia de comunicació.
El beneficis de ser mediàtic sorgeixen quan som nosaltres els que ens comuniquem amb els mitjans per informar-los sobre les activitats, novetats importants o accions mediatiques. Nosaltres controlem el què i el quan.
Els problemes comencen quan no tenim un missatge clar i/o no som coherents amb el que comuniquem. Aquí ja estem perduts.

Qualsevol empresari o emprenedor té claríssim que l’estratègia empresarial és la base l’èxit de qualsevol empresa, ja sigui gran o petita, oi? Doncs la comunicació no és diferent. És bàsic que totes les empreses i marques personals (avui en dia n’hi ha més que mai), tinguin una estratègia de comunicació ben definida i elaborada per tal d’aconseguir els seus objectius.

Així què, encara queden dubtes sobre la importància de la comunicació, fins i tot en una petita empresa?

Anna Parnau