eines de marketing online

Els que ens coneixeu sabeu que una de les senyes d’identitat d’Oh la là! és la de portar a terme els projectes de la manera més creativa i econòmica possible. I ho aconseguim! Així que volem compartir amb vosaltres alguns dels nostres “truquillos”, plataformes que ens ajuden a crear, gestionar o enriquir els projectes de comunicació. Veureu que la majoria d’elles són completament o parcialment gratuïtes així que… aprofiteu!! (De res…)

1 – CANVA:

Canva és un software de disseny online que ha revolucionat la forma d’entendre el disseny gràfic: és totalment gratuït, fàcil d’utilitzar i molt intuïtiu. Compta amb un gran nombre de plantilles, formes, fotografies i tipografies perquè dissenyis el teu cartell, invitació, postal… el que vulguis! Només has de registrar-te i ja pots començar a crear. A nosaltres ens encanta!

2 – MAILCHIMP:
mailchimp

MailChimp és una plataforma molt útil que s’utilitza per dissenyar i enviar campanyes de email marketing, per exemple newsletters. Aquesta web és ràpida i fàcil d’utilitzar. Funciona amb un model freemium, és a dir, és gratis però té un límit. La versió gratuïta et deixa enviar mails a un màxim de 2.000 adreces de mail, podràs utilitzar unes determinades plantilles o dissenys o crear la teva pròpia i importar-la i hi veuràs un anàlisi i seguiment de cada enviament. Perquè, recordeu, tan important com fer l’enviament és analitzar i mesurar els resultats d’aquest! Ah, i som fans del mono i els seus comentaris (ja ho entendreu quan entreu a Mailchimp)

3 – PIKTOCHART:
Piktochart

Ja fa mesos que les infografies (gràfics il•lustrats que mostren informació) estan per tot arreu. I, com tot, des de fa un temps ja existeixen webs on crear-les és molt fàcil. La que més ens agrada a nosaltres és Piktochart. La pàgina et proposa vàries plantilles que tu pots personalitzar segons tema, imatge corporativa, sector, etc… Després, quan ja ho tinguis dissenyat, ho podràs exportar fàcilment com una imatge o en format HTML per penjar-ho tant a webs com a xarxes socials.

4 – POWTOON:
Powtoon

Powtoon et permet fer vídeos animats de manera senzilla i gratuïta, això si, des d’Oh la là! sempre direm que on s’hi posi un equip creatiu audiovisual que se quite lo demás. Aquesta web et servirà si tens pressupost -1€, si necessites un vídeo curtet per informar d’alguna novetat concreta, per presentar un producte, per fer una infografia animada… No caldrà que et descarreguis un programa específic ni ser un expert en producció audiovisual, aquesta plataforma és fàcil d’utilitzar.

5 – SHUTTERSTOCK:
shutterstock_02

Shutterstock és un banc d’imatges on aquestes es poden comprar per tenir-ne els drets. A la web trobaràs fotografies, vectors, il•lustracions i vídeos d’alta qualitat per a què ho incorporis als teus projectes. Funciona a través d’un cercadorr per paraules clau i depenent de l’ús que vulguis donar a les imatges, aquestes tenen un preu o un altre. Aquesta web et serà molt útil quan estiguis creant una web per exemple. És una manera molt efectiva d’estalviar temps i diners de sessions fotogràfiques. Nosaltres et recomanem especialment aquesta però podràs trobar-ne més a internet.

6 – FREE MUSIC PROJECTS:
FREE MUSIC PROJECTS

Aquesta web té la mateixa utilitat que Shutterstock però amb un canvi, hi pots comprar música en comptes d’imatges. La música que està a aquesta web està lliure de drets d’autor i llesta per incorporar-la als diferents vídeos i projectes que vulguis fer.

7 – SLID.ES:
slides

Aquesta plataforma és ideal per fer presentacions on line. No necessites descarregar-te cap aplicació ni programa per a fer-les. De manera fàcil, podràs crear una presentació que quedarà penjada on line a slid.es i a la que podràs accedir sempre. S’ha acabat allò de “que estrany, si aquest USB (on tens la presentació corporativa) s’obria perfectament al meu ordinador….” Per cert, aquí teniu la nostra presentació a slid.es

Si veiem que aquest post us agrada és possible que en fem una segona part amb més “truquillos”.